Головна родзинка – це, додавання заготовки “ВОГНИК” (хрін, часник, помідори), також цю заготовку називають Чортівня.
Інгредієнти
М’ясо (свинина, яловичина) – 500-600 г з моєму рецепті яловичина 600 гр | |
Цибуля – 1-2 цибулини | |
Морква – 1 шт велика морква | |
Часник – 2 шт | |
Соус, Аджика – 40 гр | |
вогник – 80 гр | |
Сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
зелень – за смаком для прикраси |
Доброго часу доби, дорогі кулінари! Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом домашнього плову з «вогником». Унікальність цього рецепту в тому, що готується він дуже швидко, а виходить дуже смачним і ситним!
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти, прожарюємо в сотейнику рослинне масло(масло повинно добре нагріється)
Нарізаємо м’ясо, розмір шматочків на любителя, можна більше або менше, додаємо в жаровню і злегка обсмажуємо
Режим цибулю, додаємо до м’яса, поки обсмажується цибулю нарізаємо моркву,
Моркву і нарізану часник, додаємо в жаровню, і смажимо до золотистого кольору
Додаємо соус, аджику (якщо є), і головний інгредієнт “Вогник”
Рис замочуємо, за 10-20 хвилин до приготування, промиваючи його кілька разів. І додаємо його до м’яса і овочів в жаровню
Заливаємо жаровню водою, вище рису на 3-4 см, встромляємо не очищені зубчики часнику, додаємо зелень (кріп), накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні , після закипання все перемішуємо, і знову закриваємо кришку, і доводимо до готовності.
Готовий плов, подавати на стіл і зеленню і сметаною! Приємного апетиту!