Смак домашньої локшини набагато краще, ніж покупних макаронних виробів. У поєднанні з курячим м’ясом виходить смачне і ситне блюдо, яке підійде і до обіду, і до вечері.
Інгредієнти
Курячі гомілки (стегна, плечі тощо) – 1 кг. | |
Цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Вода або бульйон – 1 ст. | |
Олія – для смаження | |
Для локшини | |
Борошно пшеничне – скільки візьме тісто | |
Яйце – 1 шт | |
Вода – 3 ст. л. | |
Масло рослинне – 1 ст. л. | |
Сіль – пару щіпок |
Для рецепту підійдуть будь-які частини курячої тушки: гомілки, плечі, стегенця і т. д. Можна порізати на невеликі шматочки цілу курку. Тісто для локшини повинно обов’язково відпочити протягом 10-15 хвилин. Нарізану локшину треба варити відразу, інакше вона може підсохнути.
Покроковий рецепт
У першу чергу потрібно поставити гомілки смажитися. Для цього потрібно нагріти трохи олії в сковороді з товстим дном або в жаровні і опустити туди попередньо промиті гомілки. Якщо використовуєте заморожений продукт, то заздалегідь необхідно розморозити м’ясо.
Підготувати цибулю і моркву. Промити, почистити і порізати: цибулю – кубиками, моркву – брусочками.
Додати нарізані овочі в сковороду до курки. Влити воду або бульйон. Посолити і приправити спеціями за смаком.
Поки м’ясо гаситься з овочами, потрібно підготувати тісто для локшини. У миску вбити яйце. Додати воду і сіль.
Всипати просіяне борошно, перемішати. В останню чергу додати рослинне масло.
Замісити густе тісто і покласти його під плівку на 10-15 хвилин.
Розкачати тісто в пласт і нарізати локшину потрібної довжини.
Відварити локшину в протягом 5 хвилин у підсоленій воді.
Готову локшину перекласти в посуд з куркою і овочами. Все акуратно перемішати.
Тушкувати страву ще 2-3 хвилини під кришкою. Дати настоятися кілька хвилин.
Розкласти локшину з куркою по порційних тарілках. Приємного апетиту.