Головне в цій страві те, що не потрібно чітко дотримуватися рецепту, можна фантазувати скільки завгодно. Єдине, що обов’язково має бути присутнім – це тісто і сир!
Інгредієнти
Тісто листкове (я брала готове дріжджове) – 1 упаковка | |
Томатна паста майонез – по 2-3 столові ложки кожного | |
Ковбаса (або будь-яка інша м’ясна основа) – 300 грам | |
Огірочки мариновані (у мене корнішони) – 6-7 шт. | |
Помідори свіжі – 3 шт. | |
Перець болгарський свіжий – 1-2 шт. | |
Цибуля ріпчаста (за бажанням) – 1-2 головки | |
Сир м’який – 300 грам |
Дуже простий і швидкий рецепт, коли хочеться чогось смачного, а в холодильнику всього по чуть-чуть і не знаєш, що з цим робити. Також можна використовувати і як частування для гостей – їх за вуха не відтягнеш.
Покроковий рецепт
Підготуємо тісто, попередньо розморозивши його. Додамо трохи борошна, розкачуємо по формі для запікання. Змащуємо форму рослинним маслом і викладаємо наше тісто. Якщо виступає по краях, то можна акуратно підрізати ножицями або ножем.
Потім тісто змащуємо сумішшю з майонезу і томатної пасти, особливо не жадничаем, щоб піца не вийшла суха.
Нарізаємо кружальцями ковбасу, а потім кружечки розрізаємо навпіл. Викладаємо на тісто.
Нарізаємо невеликими кубиками огірочки і викладаємо поверх ковбаси.
Потім нарізаємо помідори кубиками й викладаємо на тісто. Зверху ріжемо тоненько цибулю півкільцями і додаємо до помідорів.
Нарізаємо кубиками болгарський перець, можна побільше. Зверху тремо на крупній тертці сир і щедро посипаємо. Чим більше сиру, тим смачніше піца.
Розігріваємо духовку до 230 градусів. В прогріту духовку ставимо нашу піцу хвилин на 25-30. У мене міні-піч, тому я вибирала режими. 20 хвилин піца стояла на режимі випічка знизу, 10 хвилин випічка зверху. По завершенню випікання можна дати постояти піці у вимкненій духовці ще хвилин 5. Також т. к. у мене міні-піч у мене вийшло дві піци, у кого велика духовка, виходить одна велика піца.
Нарізаємо на самому листі акуратно на порційні шматочки і викладаємо на тарілку. Приємного апетиту!