Гратен можна готувати з різними інгредієнтами на власний розсуд, наприклад, з солодким луком і креветками.
Інгредієнти
білий перець тонкомолотий – за смаком | |
королівські креветки заморожені – 550 г | |
лаймовий сік свіжовичавлений – за смаком | |
оливкова олія ароматне – чотири ст. ложки | |
тертий пармезан – 120 г | |
сушений перець чилі гострий – одна штука | |
солодкий фіолетовий цибулю салатний – чотири штуки | |
кам’яна сіль мелкомолотая – за смаком | |
вершки дуже густі – 230 мл | |
великі часникові зубці – чотири штуки |
Гратен можна готувати з різними інгредієнтами на власний розсуд, наприклад, з солодким луком і креветками.
Покроковий рецепт
Креветки промити, покласти їх в миску, залити крутим окропом, потім накрити кришкою і залишити хвилини на чотири, по закінченні вищевказаного часу воду злити. Залити морепродукти ще раз крутим окропом і залишити їх ще на п’ять хвилин. Почистити часникові зубці, гострий перчик і цибулю, потім всі ці овочі подрібнити.
Ще раз злити воду, почистити креветки, полити їх лаймовим соком і залишити маринуватися в ньому приблизно на п’ять хвилин, в цей же час у сковорідці розігріти невелику кількість масла.
Протягом чотирьох хвилин обсмажувати в гарячому маслі цибулю, після цього додати подрібнений перець і нарізаний часник, продовжити процес смаження овочів при постійному помішуванні.
Розкласти овочеву суміш рівними порціями невеликі керамічні формочки, зверху викласти нарізані креветки, додати за смаком перець і трохи солі.
Далі влити в кожну формочку рівними порціями вершки, потім всі порції гратена посипати тертим сиром, поставити хвилин на вісім в духовку і запікати при двохстах градусах.
Подавати приготований гратен з овочами слід у гарячому вигляді.