Гратен з цибулею і креветками під сирною скоринкою

Гратен з цибулею і креветками під сирною скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гратен можна готувати з різними інгредієнтами на власний розсуд, наприклад, з солодким луком і креветками.

Інгредієнти

білий перець тонкомолотий – за смаком
королівські креветки заморожені – 550 г
лаймовий сік свіжовичавлений – за смаком
оливкова олія ароматне – чотири ст. ложки
тертий пармезан – 120 г
сушений перець чилі гострий – одна штука
солодкий фіолетовий цибулю салатний – чотири штуки
кам’яна сіль мелкомолотая – за смаком
вершки дуже густі – 230 мл
великі часникові зубці – чотири штуки

Як приготувати Гратен з цибулею і креветками під сирною скоринкою

Гратен можна готувати з різними інгредієнтами на власний розсуд, наприклад, з солодким луком і креветками.

Покроковий рецепт

Креветки промити, покласти їх в миску, залити крутим окропом, потім накрити кришкою і залишити хвилини на чотири, по закінченні вищевказаного часу воду злити. Залити морепродукти ще раз крутим окропом і залишити їх ще на п’ять хвилин. Почистити часникові зубці, гострий перчик і цибулю, потім всі ці овочі подрібнити.

Ще раз злити воду, почистити креветки, полити їх лаймовим соком і залишити маринуватися в ньому приблизно на п’ять хвилин, в цей же час у сковорідці розігріти невелику кількість масла.

Протягом чотирьох хвилин обсмажувати в гарячому маслі цибулю, після цього додати подрібнений перець і нарізаний часник, продовжити процес смаження овочів при постійному помішуванні.

Розкласти овочеву суміш рівними порціями невеликі керамічні формочки, зверху викласти нарізані креветки, додати за смаком перець і трохи солі.

Далі влити в кожну формочку рівними порціями вершки, потім всі порції гратена посипати тертим сиром, поставити хвилин на вісім в духовку і запікати при двохстах градусах.

Подавати приготований гратен з овочами слід у гарячому вигляді.