Інгредієнти
Гриби – 400 г (дрібні) | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Борошно – 50 г | |
Пиво – 70 мл | |
Сир твердий – 50 г | |
Рослинна олія (для кляра і фритюру) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Як приготувати Гриби в клярі
Прекрасна закуска до пива, та й не тільки. Якщо в клярі пиво можна замінити білим сухим вином, вийде більш тонкий смак і аромат.
Покроковий рецепт
Печериці промити в проточній воді і добре обсушити.
Зробити кляр. Яйця збити, додати 1 ст. л. масла.
Борошно перемішати з пивом, влити в яєчну суміш.
Додати сир, натертий на дрібній тертці. Посолити, поперчити, добре перемішати.
У глибокій каструлі розігріти олію. Кожен гриб вмочити в кляр і обсмажити (близько 3-х хвилин). Гриби вийняти шумівкою, виклавши на паперовий рушник (щоб стік зайвий жир).
Подавати до столу. Приємного апетиту!