Жульєн з соусом бешамель – класична закуска родом з Франції до вашого столу!
Інгредієнти
Печериці – 100 г | |
Куряче філе – 100 г | |
Гливи – 100 г | |
Цибуля – 1 шт. | |
Молоко – 1 стакан | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Сіль – за смаком | |
Вершкове масло – 20 г | |
Борошно пшеничне – 2 ст. л. |
Класичний жульєн – це смачне і традиційне французьке блюдо з відмінним смаком і чудовим ароматом. Така гаряча закуска ідеально доповнить святкову вечерю і урізноманітнює будь-меню. А варіант жульєна з бешамель точно здивує гостей ніжністю і пряними відтінками!
Покроковий рецепт
Подрібнити куряче філе на дрібні шматочки.
Обсмажити курку на рослинному маслі, присипавши сіллю.
Подрібнити два види грибів.
Обсмажити крупно нарізані грибочки на рослинному маслі з білим перцем за смаком.
Викласти курку першим шаром у форму для випічки.
Зверху присипати філе смаженими грибочками.
Приготувати соус бешамель. Для цього потрібно розпустити шматочок вершкового масла на розпеченій сковорідці і обсмажити до золотистого забарвлення просту муку.
Влити молоко в теплому вигляді і загущатися соус, уваривая до потрібної консистенції. Приправити соус сіллю і мускатом за смаком.
Залити соусом жульєн і відправити блюдо в духовку – не більш, ніж на півгодини.
Ароматний жульєн готовий!
Подавати страву з домашніми гранками або багетом. Приємного апетиту!