Багато разів я намагалася приготувати грильяжні цукерки, але кожен раз щось було не так. Але цей рецепт я закохалася з першого погляду, цукерки виходять дуже смачними і хрусткими!
Інгредієнти
арахіс – 100 гр | |
вода – 1/4 склянки | |
оцет/лимонний сік – 1/2 ч. л. | |
цукор – 1 склянка |
Складно знайти людину, якій би не подобалися грильяжні цукерки, але часто, магазинні цукерки не такі вже й смачні і не приносять багато радості. На щастя, приготувати їх удома зовсім не проблема.
Покроковий рецепт
Арахіс (або будь-які інші горіхи) обсмажити і очистити від шкірки.
Очищені горіхи порубати ножем або подрібнити блендером. Повинні вийти шматочки різного розміру, але не горіхова мука!
У сковороду з товстим дном висипається цукор, виливається вода і оцет (лимонний сік). Суміш доводиться до кипіння і продовжує варитися до золотистого кольору.
В золотисту карамель висипаються горіхи, і сковорода труситься, що б всі горіхи були покриті карамеллю. Перемішувати не треба! Отримана суміш доводиться до кипіння двічі.
Потім, грильяжні цукерки з арахісом виливаються на плоску поверхню і, якщо потрібно, вирівнюються холодної ложкою. Коли цукерки почне застигати, ножем накреслити невеликі прямокутники. Потім, коли цукерки остаточно застигнуть, вони нарізаються по намічених лініях.
Подаються холодними. Приємного апетиту!