Ніжне суфле з найбільш соковитих груш рекомендується готувати з солодким білим хлібом, кексом або бісквітом.
Інгредієнти
солодке біле вино – 4 ст. ложки | |
дрібний цукровий пісок – 5 ст. ложок | |
соковиті великі груші дуже солодких сортів – 5 штук | |
кекс, солодкий білий хліб або повітряний бісквіт – за смаком | |
сирі яєчні білки – 4 штуки |
Ніжне суфле з найбільш соковитих груш рекомендується готувати з солодким білим хлібом, кексом або бісквітом.
Покроковий рецепт
Шматочками невеликого розміру нарізати якусь випічку, після цього підготувати порційні формочки невеликого розміру, зсередини застелити їх пергаментом. Для того, щоб шматки пергаменту краще приймали форму порційних ємкостей, їх потрібно заздалегідь злегка намочити і віджати, лише потім помістити у формочки.
Далі необхідно дуже тонко розкачати качалкою окремо всі шматки випічки, після цього, кожен розкатаний пласт нарізати такими шматочками, щоб ними можна було обкласти внутрішні стінки і дно формочок.
Промити соковиті груші і почистити їх, потім нарізати грушеву м’якоть маленькими кубиками, перекласти в гарячу сковорідку, насипати туди ж достатню кількість цукрового піску, влити біле вино. Гасити нарізані груші з цукром при постійному помішуванні приблизно двадцять хвилин, потім остудити приготовану солодку фруктову масу і пюрировать її.
Окремо збити з невеликою кількістю солі сирі курячі білки, з’єднати приготовану білкову масу з солодким грушевим пюре, перемішати. Перекласти грушеве суфле рівними порціями підготовлені порційні форми, поставити на чверть години в духовку, заздалегідь прогріту до 170 градусів і запікати. Як тільки ніжне грушеве суфле буде готове, залишити його ще на десять хвилин у вимкненій духовці. Подавати ласощі в остившем вигляді присипавши цукровою пудрою.