Хочу поділитися рецептом смачного і простого, а найголовніше дієтичного гуляшу. Таке блюдо легко поєднується з різними гарнірами (картоплею пюре, спагеті і так далі) і підходить для дитячого харчування, а також для харчування людей з порушеннями травлення.
Інгредієнти
Куряча грудка – 700 гр | |
Гриби печериці – 200 гр | |
Ріпчаста цибуля – 2 середніх головки | |
Вода – 600 мл | |
Борошно – 3 столові ложки | |
Лавровий лист – 3 штуки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
В моєму варіанті рецепта цибулю просто злегка припущен, а для більш насиченого смаку його можна сильніше обсмажити до золотистого кольору, але такий варіант підходить не для всіх.
Для того щоб розвести борошно рівномірно і без грудочок можна використовувати блендер. Для цього беремо широкий пластиковий стакан, в якому і заливаємо 3 столові ложки борошна водою (200 мл), збиваємо блендером.
Ще один корисний секрет для тих, хто піклується про свою фігуру: рослинна олія ми не ллємо в сковорідку, а змащуємо її.
Звичайно, страва буде смачніше, якщо замінити печериці сушеними лісовими грибами, а в кінці приготування додати копченості, наприклад копчену грудку, дрібно нарізану, але тоді не варто давати такий гуляш дітям.
Як гарнір можна відварити макарони, однак, звичайно, корисніше буде відварити гречку, рис або перловку (будь-яку іншу крупу). Воду теж можна замінити молоком або вершками. Попередньо обсмажене м’ясо обов’язково вийде соковитим і м’яким. Замість курячої грудки можна використовувати м’ясо індички або телятини. Крім того, можна додати різні спеції, наприклад сушений базилік або дрібку кмину. Можна обійтися і без часнику в такому випадку.
Варіантів дуже багато, тут потрібно орієнтуватися на той факт, для кого це блюдо готується.
Покроковий рецепт
Грудку курки ретельно промити прохолодною водою, нарізати тонкими довгими смужками, як для страви “біфстроганов”.
Обсмажити філе до золотистої скоринки.
Додаємо заздалегідь нарізану кубиками цибулю (або тонкими півкільцями).
Додаємо нарізані печериці…і сіль, перець за смаком.
Додаємо 400 мл води, тушкуємо на повільному вогні під закритою кришкою 40 хвилин, періодично помішуємо.
Додаємо 3 листа лаврушки, попередньо вимитих і виливаємо заздалегідь розведене борошно, тушкуємо ще 10 хвилин до загустіння.
Додаємо натертий на дрібній тертці часник.