Суп, приготований з хліба зі свинячої грудинки, не може не сподобатися, так як він виходить дуже ситним, ніжним і смачним.
Інгредієнти
курячий або який-небудь інший бульйон – два літри | |
копчена грудинка свиняча – 250 г | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком | |
оцет бальзамічний темний – три ст. ложки | |
жирне молоко – 500 мл | |
солодка гірчиця – три ст. ложки | |
французький багет – одна штука | |
мелений чорний перець – за смаком | |
несолоне масло вершкове – 120 гр | |
перець молоти чорний – за смаком | |
грінки – жменя |
Суп, приготований з хліба зі свинячої грудинки, не може не сподобатися, так як він виходить дуже ситним, ніжним і смачним.
Покроковий рецепт
Підготувати велику каструлю з товстим дном, викласти в неї копчену грудинку, нарізану шматками, обсмажити на помірному вогні, через кілька хвилин влити будь гарячий бульйон, дочекатися того моменту, коли він почне кипіти. Зменшити вогонь, закрити каструлю щільно кришкою, продовжити процес варіння ще півгодини.
Підготувати деко, розкласти в ньому рівномірно шматки багета, при частому помішуванні запікати їх до рум’яного відтінку при 180 градусах.
З каструлі за допомогою шумівки вийняти шматки копченої грудинки, а замість неї додати запечений багет, у сотейник влити достатню кількість молока, довести його до кипіння, потім влити в киплячий суп.
Прибрати каструлю з приготованим хлібним супом з вогню, накрити кришкою і відставити приблизно на п’ятнадцять хвилин. Після цього додати бальзамічний оцет, трохи перчика, сіль, гірчицю і масло, збити все за допомогою блендера.
Перелити приготовану хлібний суп в порційні тарілки, подавати з пшеничними грінками, присипавши меленим перцем.