Смачні та гарячі біляші до вашого столу!
Інгредієнти
Борошно – 500 г | |
Вода – 200 мл | |
Сіль – 1/2 ч. л | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Дріжджі свіжі – 25 г | |
Олія рафінована – 3 ст. л. | |
Фарш говьяжий – 500 г | |
Цибуля – 1 шт. | |
Спеції – 1 ч. л. |
Смачні біляші з хрусткою скоринкою стануть відмінним ситним блюдом до обіду. Найбільш смачними вони виходять з яловичого фаршу, але можна брати і свинячий. Потрібно обов’язково додати до фаршу цибулю, так біляші буде набагато смачніше. Блюдо готуватися близько півтори години, але це того варто. Ніжне та пухке дріжджове тісто і смачний м’ясний фарш – і ароматне блюдо вже на столі. Подавати біляші можна самостійно або з різними соусами, обов’язково гарячими – з вогню та з жару!
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви. Я підготувала заздалегідь яловичий фарш, додавши до нього спеції, дрібно нашатковану цибулю, сіль і чорний перець за смаком.
Розчинити в теплій воді цукор і дріжджі.
Просіяне борошно змішати з маслом і добре розтерти.
Додати воду і замісити тісто. Відправити тісто підніматися на годину.
Фарш довести до смаку і залишити нагрітися до кімнатної температури.
Тісто підійшло і тепер з нього можна готувати наші біляші.
Сформувати з тіста рулет і розрізати його на рівні частини.
Кожну частину тіста розкачати невеликим кружечком.
Викласти всередину столову ложку фаршу.
Защипнути краї коржа і кульку розкачати качалкою.
Таким чином сформувати всі біляші.
Готові вироби обсмажити на маленькому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
Подавати блюдо гарячим з гострим соусом або сметаною. Приємного апетиту!