Ікра із зелених помідорів і перцю на зиму

Ікра із зелених помідорів і перцю на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Із зелених помідор можна приготувати смачну ікру, а потім її намазувати на хліб. А ще вона відмінно підходить як закуска до м’ясних страв.

Інгредієнти

зелені помідори – 0,5 кг
червоні помідори – 0,5 кг
болгарський перець – 0,5 кг
цибуля ріпчаста – 200 гр
часник – 3 зубчики
морква – 200 гр
гіркий перець – 1 шт
цукор – 2 ст. л.
сіль – 0,5 ст. л.
масло рослинне – 70 мл

Як приготувати Ікра із зелених помідорів і перцю на зиму

Ікра з чисто зелених помідор виходить не дуже гарного кольору, тому я змішую з червоними і бурими помідорами. Для кольору можна використовувати томатну пасту. Ікра готується не більше години. Продукти всі сезонні, восени за доступною ціною. Тому цю ікру можна закачати на зиму, розклавши готову гарячу ікру в стерилізовані банки і закрутити кришками.

Покроковий рецепт

Готуємо помідори: помиємо їх, переберемо, виріжемо непридатні частини.

Болгарський перець миємо, розрізаємо, видаляємо серцевину.

Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо дрібно.

Обсмажуємо цибулю на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.

Поки смажиться цибуля чистимо моркву і трьом її на крупній тертці.

Додаємо моркву в сковороду до цибулі. Смажимо до готовності моркви.

Помідори, болгарський перець, гіркий перець, часник перекручуємо через м’ясорубку або блендер.

Цю суміш виливаємо в сковороду, солимо, додаємо цукор, рослинна олія. Якщо плануєте влаштовувати на зиму, то додайте 1 столову ложку оцту. Ікру тушкуємо приблизно 30 хвилин. Не забудьте спробувати на смак, можливо знадобиться додати цукру, так як самі зелені помідори кислі і червоні в цей період часу вже кисловаты.

Готову ікру намазуємо на шматочок хліба, можна зверху намазати майонезом і посипати зеленню. Приємного апетиту!