Індичка, фарширована апельсинами і часником

Індичка, фарширована апельсинами і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечена у фользі індичка, попередньо нафарширована апельсинами і часником – чудове блюдо на святковий стіл.

Інгредієнти

індичка – п’ять кілограм
апельсини – сто п’ятдесят грам
часничок – три – п’ять зубчики
гвоздика – сто грам
масло вершкове – за смаком
сухі спеції – дві чайних ложки
вода – приблизно літр
ріпчаста цибуля – головка
морковочка – 80 грам
лавровий лист – дві штуки
сіль – столова ложка
цукор – двісті мілілітрів
кориця – одна чайна ложка
коріандр – одна чайна ложка
запашний перець – одна чайна ложка

Як приготувати Індичка, фарширована апельсинами і часником

За святковим столом, завжди збирається весела компанія. Тому на столі, має бути найкраще блюдо. Що може бути краще, ніж смажена індичка до святкового столу. Особливо соковита, запечена в духовці. Дане блюдо, найсвятковіший, особливу популярність має в Сполучених штатах Америки. Є величезна кількість способів приготування цього кулінарного вишуканості. Розглянемо найпопулярніший.

Покроковий рецепт

Якщо всі перераховані інгредієнти є, то можна приступати до готування. Відразу потрібно зазначити, цей процес триватиме два дні, тому що терпіння і труд, все перетруть! Приступаємо. Приготування соковитої індички.

Для початку, щоб отримати соковиту індичку, її потрібно вимочити в розсолі. Тому його треба готувати так: сіль і цукор кидаємо в окріп. Вимиваємо моркву чистимо і режим кружальцями, цибулю – кільцями. Їх покласти в розсіл. Додати пом’яту палицю кориці, коріандру і запашного перцю і один лавровий лист. Залишити на дві години настоятися. Розсіл готовий, можна приступати до основної процедури.

Далі приступаємо до процедури обмакувания птиці в розсолі. По ходу справи, додавати холодної води, поки індичка не покриється рідиною. Залишаємо галочку, настоятися в розсолі, приблизно одну з половиною доби. Температура повинна бути кімнатної.

Після того, як пройде потрібно час, індичку потрібно діставати, ретельно промити і висушити паперовими рушниками.

Далі, змішати вершкове масло з тими спеціями, що вам по душі. Отримавши консистенцію, натерти птицю не тільки зовні, але і всередині. Робити це потрібно акуратно, щоб не деформувати шкіру.

У маленькій каструльці, нагріти воду і опустити апельсини на дві хвилинки. Потім, проробити отвори в його шкірці, щоб туди вставити гвоздику. Головки часнику розрізаємо навпіл. Потім укладаємо разом з апельсином в індичку.

Далі, доведеться побути хірургом і зашити індичку. А лапки, використовуючи цю ж зв’язати нитку. Це дозволить птиці обсмажитися з усіх боків і припечься зсередини.

Духовку розігріти до 220 градусів, запікати 40 хвилин. Птицю загорнути у фольгу. Потім зменшити температуру до 180 градусів, і продовжувати запікати протягом трьох годин.

Щоб перевірити готовність, потрібно продірявити індичку зубочисткою. Якщо витече сік, то індичка готова. Залиште індичку остигати в духовці на тридцять хвилин. Це дасть позитивний ефект, птах вбере весь аромат. Після цього вийняти птицю, акуратно вийняти з фольги і потім покласти на тарілку і почати нарізку. Подавати до столу.

Святкова вечеря готовий, для всіх гостей. Однієї такої індички вистачить на шістнадцять чоловік. До індички можна подати соєвий соус або часниковий. Всім приємного апетиту.