Всі інгредієнти для коржів Rotti можна придбати в звичайному універсамі.
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищого сорту – 300 гр. | |
Масло вершкове – 100 гр. | |
Масло рослинне – 70 мл | |
Куркума – 1 столова ложка | |
Зіра не мелена – 0,5 столової ложки | |
Коріандр мелений – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Вода – близько 50 мл. |
У Індії величезна різноманітність страв і хліба. Хліб там замінюють коржі. Їх безліч. І способів приготування також багато. Якісь смажать у тандурной печі, якісь просто в сковороді, які на каменях.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі інгредієнти.
Всипати борошно в миску, додати куркуму, зіру, коріандр і сіль. Все перемішати. Розтопити вершкове масло (50 грам), додати до борошні зі спеціями. Туди ж влити 20 мл рослинного масла.
Замісити тісто. Поставити його в холодильник на 15 хвилин.
Розділити тісто на кілька рівних частин. В залежності від того, якого розміру у вас сковорода і якого розміру коржі ви хочете приготувати.
Розкачати кожну кульку в корж товщиною близько 3 мм
Розтопити в сковороді вершкове масло в рослинному.
Обсмажити коржі в сковороді приблизно за півтори хвилини з кожного боку.
Коржі Rotti готові. Можна подавати з рисом і куркою. А можна і з чаєм. Хтось любить з овочами. Приємного апетиту!