Маринований ароматний сир по-італійськи з травами, маслинами і оливками – чудова закуска!
Інгредієнти
вершковий сир – 180 г | |
холодний • 1 пакет (10 унцій) гострий – 180 г | |
оливки – 1/3 склянки | |
маслини – 1/3 склянки | |
бальзамічного оцту – 1/4 склянки | |
свіжої петрушки – 1 столова ложка | |
свіжого базиліка – 1 столова ложка або 1 чайна ложка висушеної базиліка | |
часник – 2 зубчики часнику, подрібненого | |
перчик чилі (можна маринований або сушений) – за смаком | |
французькі хлібні багетні шматочки – кілька |
Ми любимо готувати їжу на торжество, особливо на “ульот” йдуть італійські вечері.
Пропоную приготувати мариновану сир. Це дуже хороша закуска, щоб їсти її на самоті)).
Покроковий рецепт
• Розрізати вершковий сир навпіл навпіл. Нарізати кожну
половину на часточки, товщиною приблизно 0,5 см. Те ж саме проробити з білим сиром Чеддер.
• На сервірувальній тарілці укласти сир кільцем, чергуючи чеддер і вершкові сирні скибочки. В центр викладіть оливки, маслини.
• У невеликій мисці змішати оцет, олію, порізану петрушку, базилік і подрібнений часник.Сбрызныть приготованою сумішшю маслини і сири.
• Посипте зверху дрібно нарізаною перчиком чилі (можна маринований або сушений)
• Тепер поставте сири в прохолодне місце (краще на ніч), укривши їх плівкою (щоб не обвітрилися).
• Подавати сирний делікатес смачно з скибочками багета.