Оладки

Оладки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оладки, гарячі, прямо зі сковороди, золотисті і ніжні на смак оладки, з пшеничного тіста зі сметаною або джемом, ароматні і завжди бажані.

Інгредієнти

Молоко тепле – 300 мл
Яйце – 1 шт.
Борошно – 300 гр.
Дріжджі сухі – 7 р.
Сіль – 0,5 ч. ложки
Цукор – 2 ст. ложки
Масло рослинне – 6 ст. ложок

Як приготувати Оладки

Хтось називає їх пампушками, хтось пончиками, але справжні оладки приготовані за класичним рецептом мають свій індивідуальний смак. Європейці впевнені, що справжні російські млинці – це оладки. Саме їх і зараховують до знаменитим страв російської кухні. Приготувати справжні оладки зовсім нескладно, і одного разу вранці, ваш будинок наповниться смачним ароматом свіжоприготовлених оладки зі сметаною і свіжими ягодами, а чашка гарячої кави або чаю доповнять сніданок з оладками.

Відео рецепт

Покроковий рецепт

Борошно просіяти, додати цукор, сіль, дріжджі і перемішати.

Зробити поглиблення в муці і додати 1 яйце і молоко, ретельно перемішати до однорідного стану.

Додати 2 ст. ложки олії і добре перемішати.

Закрити тісто харчовою плівкою і прибрати на 1 годину в тепле місце.

Розігріти сковороду, налити 2 ст. ложки олії. Викласти ложкою тісто на сковороду, на невеликій відстані один від одного. Ложку кожен раз перед тим як взяти тісто, умочіть в холодну воду, тоді тісто не буде прилипати до ложки.

Випікайте оладки на маленькому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.До оладок можна подати сметану, варення або джем, шоколадні чи вершкові соуси. Приємного апетиту!