Оладки, гарячі, прямо зі сковороди, золотисті і ніжні на смак оладки, з пшеничного тіста зі сметаною або джемом, ароматні і завжди бажані.
Інгредієнти
Молоко тепле – 300 мл | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 300 гр. | |
Дріжджі сухі – 7 р. | |
Сіль – 0,5 ч. ложки | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Масло рослинне – 6 ст. ложок |
Хтось називає їх пампушками, хтось пончиками, але справжні оладки приготовані за класичним рецептом мають свій індивідуальний смак. Європейці впевнені, що справжні російські млинці – це оладки. Саме їх і зараховують до знаменитим страв російської кухні. Приготувати справжні оладки зовсім нескладно, і одного разу вранці, ваш будинок наповниться смачним ароматом свіжоприготовлених оладки зі сметаною і свіжими ягодами, а чашка гарячої кави або чаю доповнять сніданок з оладками.
Відео рецепт
Покроковий рецепт
Борошно просіяти, додати цукор, сіль, дріжджі і перемішати.
Зробити поглиблення в муці і додати 1 яйце і молоко, ретельно перемішати до однорідного стану.
Додати 2 ст. ложки олії і добре перемішати.
Закрити тісто харчовою плівкою і прибрати на 1 годину в тепле місце.
Розігріти сковороду, налити 2 ст. ложки олії. Викласти ложкою тісто на сковороду, на невеликій відстані один від одного. Ложку кожен раз перед тим як взяти тісто, умочіть в холодну воду, тоді тісто не буде прилипати до ложки.
Випікайте оладки на маленькому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.До оладок можна подати сметану, варення або джем, шоколадні чи вершкові соуси. Приємного апетиту!