Оладки на дріжджах з суничним варенням – не складний рецепт, приготованих на дріжджах і молоці.
Інгредієнти
Молоко – 2 склянки | |
Дріжджі – 1 пакетик (8-10 г, сухі) | |
Сіль – щіпка | |
Цукор – 3-4 столові ложки (або за смаком) | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Ванілін – 5 г | |
Рослинна олія – 2 столові ложки (в тісто) | |
Рослинне масло – для смаження | |
Борошно – 400 -500 р |
Оладки на дріжджах з суничним варенням – не складний рецепт оладок, приготованих на дріжджах і молоці. Завдяки дріжджам, оладки виходять пишними і ніжними. За смаком додаємо цукор, сіль і ванілін. Можна покласти будь-які добавки, наприклад родзинки, мелені горіхи, шматочки шоколаду… Дріжджі можна використовувати як сухі, так і свіжі. На свіжих дріжджах тісто підніметься швидше, головне щоб вони були не старі (при використанні свіжих дріжджів зменшити їх кількість). Процес готування може здатися довгим, але ні, просто замішайте тісто і забудьте про нього на деякий час. Через кілька хвилин можна смажити оладки і подавати до столу. Подавати дріжджові млинці на молоці найкраще з запалі з жару або теплими.
Покроковий рецепт
2 склянки молока налити у велику миску і нагріти молоко в мікрохвильовій печі до температури 30 – 40 градусів (не більше). Висипати в тепле молоко, дріжджі, розчинити, помішуючи. В молоко з дріжджами, додати дрібку солі і цукор за смаком. Розбити 2 курячих яйця, додати 1 пакетик ваніліну (за бажанням), 2 столові ложки олії, гарно перемішати.
Тепер додати просіяне борошно (найкраще додавати борошно частинами, щоб досягти необхідної консистенції і не пересипати зайвого). Тісто має вийде трохи тягучим, але не густим. Накрийте Миску тонким бавовняним рушником і поставте в тепле місце (але бережіть дріжджове тісто від протягів і не ставте чашку з тестом занадто близько до гарячої плиті). Тісто має піднятися і стати повітряним. Приблизно час підйому тесту – 40 – 60 хвилин.
Тепер приступимо до смаження. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. На розпечену сковороду викласти за допомогою столової ложки дріжджове тісто (тісто буде підніматися, тому для випічки 1 оладка достатньо 1 столової ложки тесту). На цьому фото добре видно консистенція дріжджового тіста. Смажити оладки до золотистого кольору з одного боку. Потім перевернути оладки широкої лопаткою і смажити з іншого боку під прикритою кришкою. Оладки «ростуть» і збільшуються в розмірах прямо на очах. Зняти зі сковороди пишні оладки на дріжджах. Додати у сковороду ще 1 столову ложку рослинного масла, продовжувати смажити наступну партію дріжджових оладок.
Оладки з дріжджового тіста можна подавати теплими або холодними зі сметаною, згущеним молоком, рідким шоколадом або медом. Я полила дріжджові оладки суничним варенням. Приємного апетиту!