Самса – смачний пиріжок незвичайної форми з начинкою
Інгредієнти
борошно – 400гр | |
кисляк – 250мл | |
масло рослинне або оливкове – 2 ст. л | |
сода – 0,5 ч. л | |
сіль – 0,5 ч. л | |
гарбуз – 800 гр | |
цибуля – 2 шт. | |
цукор – 1 ст. л | |
сіль – 0,5-1 ст. л | |
олія – за смаком | |
чорний перець – 1 ст. л | |
приправи – на ваш смак | |
сирий жовток – 1 шт. | |
кунжут або мак – 2 ст. л |
Самса або самоса — це страва, схожа трохи на пиріжок, тільки зазвичай, квадратної, круглої форми або у вигляді трикутника з начинкою.
Варіацій безліч, сьогодні самса з гарбузом.
Покроковий рецепт
КРОК №1: підготуйте всі інгредієнти. Почистіть цибулю і наріжте їх на тонкі кільця, далі обсмажуйте їх на сковороді. Поки смажиться цибуля, очистіть гарбуз від шкірки і насіння, ріжемо гарбуз кубиками. Нарізаний гарбуз додаємо до цибулі, обсмажуємо їх разом, порционально додаючи чорний перець, сіль, цукор, приправи. Коли все остаточно обсмажитися знімаємо її з вогню й даємо охолонути.
КРОК №2: починаємо готувати тісто. Виллємо в миску кисле молоко, сіль, соду, і масло. Висипаємо борошно. Перемішуючи все, готуємо тісто. З готового тіста сформувати кулю і розділити кулю на кілька шматків. Кожен маленький шматочок розкочуємо качалкою.
КРОК №3: на розкатаний шматочок додаємо начинку великою ложкою. З’єднуємо боку кулі, роблячи якісь шви у формі трикутника. Створюємо таких 15-16 трикутників.
КРОК №4: протираємо деко олією, викладаємо самсу. Змащуємо кожну самсу яєчним жовтком і посипаємо зверху кунжутом або маком.
КРОК №5: відправляємо наш шедевр в духовку на 35-40 хвилин при 200 градусах.