Смачний і простий рецепт мяса з овочами

Смачний і простий рецепт мяса з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне і ситне блюдо. Для любителів м’ясних страв.

Інгредієнти

м’ясо – 500 г Можна використовувати яловичину або свинину.
морква – 200 г Це приблизно 1 середня морква.
цибуля – 200 м Одна цибулина.
баклажани – 250 г Один середній баклажан.
болгарський перець – 200 г Один – два перцю.
рослинна олія – 30 мл Я зазвичай використовую соняшникова.
сіль – 1 чайна ложка. Але краще орієнтуватися на свій смак.
перець – щіпка
цукор – 1 чайну ложку Це на любителя. Можете не додавати.
помідор – 300 г Це приблизно один середній помідор.

Як приготувати Смачний і простий рецепт м’яса з овочами

У моїй родині жодного дня не обходиться без м’яса. Усі неможливі м’ясоїди. Тому в мене завжди під рукою кілька швидких і простих рецептів з м’яса. В тому числі і цей. Тим більше зараз осінь – сезон найрізноманітніших овочів. Готується м’ясо просто і швидко. І з’їдається на “ура”. Так і потрібно тільки мінімум продуктів. До того ж зовсім недорогих.

Покроковий рецепт

Беремо м’ясо і ріжемо його на невеликі рівні шматочки.

Шматочки м’яса солимо і тушкуємо в олії на невеликому вогні. Це найдовший етап. М’ясо спочатку гаситься у власному соку, а потім, коли вода випарується, потрібно додати ще трохи олії і трохи обсмажити. На цей етап йде приблизно 35 хвилин.

Поки м’ясо гаситься, готуємо овочі. Моєму їх і чистимо. Моркву тремо на крупній тертці. Цибулю ріжемо на маленькі шматочки або кільцями. Баклажан – на невеликі брусочки. Перець – кільцями.

До м’яса в першу чергу додаємо баклажани. Трохи обсмажуємо разом з м’ясом. Приблизно 10 хвилин.

Потім додаємо цибулю, моркву, помідор, болгарський перець, сіль, цукор і перець за смаком і обсмажуємо все разом.

Блюдо готове. Подаємо з картоплею або рисом. М’ясо тут виходить ніжне, просочений соком овочів.