Смачне і ситне блюдо. Для любителів м’ясних страв.
Інгредієнти
м’ясо – 500 г Можна використовувати яловичину або свинину. | |
морква – 200 г Це приблизно 1 середня морква. | |
цибуля – 200 м Одна цибулина. | |
баклажани – 250 г Один середній баклажан. | |
болгарський перець – 200 г Один – два перцю. | |
рослинна олія – 30 мл Я зазвичай використовую соняшникова. | |
сіль – 1 чайна ложка. Але краще орієнтуватися на свій смак. | |
перець – щіпка | |
цукор – 1 чайну ложку Це на любителя. Можете не додавати. | |
помідор – 300 г Це приблизно один середній помідор. |
У моїй родині жодного дня не обходиться без м’яса. Усі неможливі м’ясоїди. Тому в мене завжди під рукою кілька швидких і простих рецептів з м’яса. В тому числі і цей. Тим більше зараз осінь – сезон найрізноманітніших овочів. Готується м’ясо просто і швидко. І з’їдається на “ура”. Так і потрібно тільки мінімум продуктів. До того ж зовсім недорогих.
Покроковий рецепт
Беремо м’ясо і ріжемо його на невеликі рівні шматочки.
Шматочки м’яса солимо і тушкуємо в олії на невеликому вогні. Це найдовший етап. М’ясо спочатку гаситься у власному соку, а потім, коли вода випарується, потрібно додати ще трохи олії і трохи обсмажити. На цей етап йде приблизно 35 хвилин.
Поки м’ясо гаситься, готуємо овочі. Моєму їх і чистимо. Моркву тремо на крупній тертці. Цибулю ріжемо на маленькі шматочки або кільцями. Баклажан – на невеликі брусочки. Перець – кільцями.
До м’яса в першу чергу додаємо баклажани. Трохи обсмажуємо разом з м’ясом. Приблизно 10 хвилин.
Потім додаємо цибулю, моркву, помідор, болгарський перець, сіль, цукор і перець за смаком і обсмажуємо все разом.
Блюдо готове. Подаємо з картоплею або рисом. М’ясо тут виходить ніжне, просочений соком овочів.