Смажені овочі, запечені в тесті

Смажені овочі, запечені в тесті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Баклажан – 1 маленький, крупно порізану
Яйця курячі – 1 шт.
Борошно – 1 склянка
Молоко – 1 1/4 склянки
Чебрець – 2 ст. л. свіжого листя чебрецю (або 2 ч. л. сушеного)
Цибуля червоний – 1 головка
Кабачок – 2 середніх
Болгарський перець – 1 шт. (червоний)
Болгарський перець – 1 шт. (білий)
Оливкова олія – 4 ст. л.
Сир пармезан – 2 ст. л. (тертого)
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Петрушка – 2-3 стебла

Як приготувати Смажені овочі, запечені в тесті

Інгредієнти розраховані на 6 порцій.

Покроковий рецепт

Замісити тісто: у мисці, змішайте яйця, борошно, молоко, чебрець, сіль і перець за смаком, збийте до отримання однорідної маси. Покладіть тісто в прохолодне місце, до запитання.

Покладіть нарізані баклажани в глибоку чашку, присипте сіллю, залиште на 10 хвилин (нехай піде гіркота). Гарненько промийте, окиньте на друшляк, висушіть на паперових рушниках. Розігрійте духовку до 200 C.

Наріжте кабачки, цибулю тонкими кільцями. Очистити перець від серцевини, крупно наріжте. Всі овочі викладіть у форму для запікання (у мене форма33 см х 25 см). Полийте зверху оливковою олією. Перемішайте руками, щоб всі овочі вкрилися маслом. Запікайте овочі в духовці близько 20 хвилин, поки вони злегка не підсмажаться.

Вийміть форму з овочами з духовки. Тісто збийте вінчиком. Залийте овочі тестом. Поверніть форму в духовку на 30-35 хвилин.

Тісто має зарум’яниться. Вийміть з духовки, присипте тертим сиром і зеленню. Дайте трохи охолонути. Перед подачею наріжте квадратиками. Приємного апетиту!