Смажені пиріжки з картоплею по-казахськи

Смажені пиріжки з картоплею по-казахськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З цього тіста можна також посмажити коржі, якщо не вистачить начинки. В якості начинки можна вибрати будь-який продукт, тільки в готовому вигляді (картопляне пюре, капуста з морквою смажені і так далі).

Інгредієнти

мука в/с – 500-700 гр.
молоко – 150 гр.
сіль – 0,5 ч. л.
топлене вершкове масло – 3-4 ст. л.
соняшникова олія для смаження – 200 гр.
картопляне пюре – 400 гр.

Як приготувати Смажені пиріжки з картоплею по-казахськи

Мій рецепт трохи відрізняється тим, що в склад входить 4 інгредієнта. І можна швидко приготувати на швидку руку, а в результаті пишні та смачні пиріжечки виходять.

Покроковий рецепт

Всі інгредієнти з’єднуємо і замішуємо тісто. Закриваємо серветкою і прибираємо в сторону на 15 хвилин. Між тим в якості начинки беремо вже підготовлене картопляне пюре.



Потім формуємо тісто в сочні, обвалюємо в борошно і розкачуємо коржі.



В коржі накладаємо начинку і формуем пиріжки.

Смажимо з двох сторін на олії до золотистої скоринки. Причому, пиріжки викладаємо в сковороду швом вниз, а потім швом вгору. Якщо не вистачило начинки, з тіста можна розкачати коржі і в середині зробити невеликий надріз і теж можна посмажити.

Смачні пиріжки з картоплею готові. Приємного апетиту!