Теплий салат з лисичками

Теплий салат з лисичками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зараз бурхливо триває збір грибів. І, як відомо, лисички – це їстівний гриб, який високо цінується і годиться для вживання в будь-якому вигляді.

Інгредієнти

Картопля – 300 гр
Пекінська капуста – 7 аркушів
Помідори – 2 шт.
Лисички – 400 гр
Мариновані огірки – 300 гр
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Чорний перець – за смаком
Сіль – 3 трісок.
Сметана – за смаком
Рослинне масло – 10 мл

Як приготувати Теплий салат з лисичками

Лисички добре зберігаються і транспортуються, їх можна заготовляти на зиму (сушити, маринувати, солити, заморожувати). Вони хороші тим, що не бувають червивими.

Ці гриби є дуже цінними завдяки кільком полісахаридів, що містяться в них: эргостеролу, хитинманнозе і траметонолиновой кислоті. Хитинманноза є природним антигельмінтиків, тому лисички допомагають позбутися від глистів. Ергостерол діє на ферменти печінки, тому лисички корисні при захворюваннях: гепатит, гемангіом, жирове переродження печінки. Лисички – один з кращих рослинних джерел вітаміну D2 (ергокальциферолу). Ще лисички містять вітаміни А, B1, PP, вісім незамінних амінокислот, мікроелементи (мідь, цинк). Так, вважається, що при вживанні даного гриба підвищується стійкість до інфекційних захворювань, зменшується сухість слизових оболонок і шкіри, поліпшується зір і запобігає запалення очей.

Але сезон збирання лисичок підходить до кінця. І так хочеться ще трохи насолодитися їх чудовими смаковими якостями. Тому я пропоную до Вашої уваги рецепт швидкого і нескладного приготування легкого і чудового теплого салату з лисичками.

Покроковий рецепт

Миємо картоплю і варимо до готовності (25-30 хвилин). Чистимо.

Беремо лисички і чистимо їх. Для цього спершу зрізаємо ніжки і прибираємо великий сміття, потім заливаємо їх теплою водою і за допомогою її очищаємо, далі споліскують у друшляку під проточною водою. Ріжемо.

Ріжемо цибулю тонкими півкільцями, беремо перець горошком (я взяв запашний – він мені найбільше подобається). Складаємо підготовлені лисички, цибулю і перець на сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажуємо до готовності (хвилин 20-25).

Тієї часом моєму помідори. Розкриваємо консервовані огірочки (я взяв власного приготування). Беремо пекінську капусту і відокремлюємо від неї необхідну кількість аркушів.

Ріжемо помідори і огірки довільними шматочками, капусту – смужками. Складаємо в салатницю.

Смажені лисички викладаємо туди ж. Ріжемо картоплю і його теж складаємо в салатницю. Перемішуємо. І можна розкладати по тарілках.

Даний салат самодостатній, але за бажанням його можна присмачити сметаною (вона ідеально поєднується з усіма інгредієнтами). При подачі прикрасити свіжою зеленню. Приємного апетиту!