Теплий салат з печерицями та цибулею

Теплий салат з печерицями та цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Теплий салат з печерицями та листям шпинату може служити як самостійне блюдо у вигляді перекусу, а може бути відмінним доповненням до гарніру.

Інгредієнти

свіжі печериці – 250 гр
листя шпинату – 5 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
масло для заправного соусу (вибирається рослинне) – 1 столова ложка
сік лимона – приблизно велика ложка
сіль зі спеціями – за смаком

Як приготувати Теплий салат з печерицями та цибулею

Ситне салатне блюдо можна приготувати, якщо використовувати для закуски печериці. Для пікантного смаку в заправку додається цибулька. За бажанням, можна додати часник, насіння соняшнику або пряну зелень.

За кулінарної технології печериці будуть обсмажуватися, і оригінальність даної закуски в тому, що вона подається саме з гарячими смаженими грибами, тому і називають цей салат теплим.

Покроковий рецепт

1. Очищені, ретельно промиті гриби нарізати середньої товщини пластинками або скибочками.

2. Печериці обсмажуються до рум’яності з маслом. Потім додаємо сік лимона, солятся гриби, перчатся тільки за смаком.

3. Очищений цибулю нарізають і закидають на сковороду до грибів. Смажиться до прозорості цибулі.

4. Листя шпинату, промиті і добре обсушені, крупно нарізають (якщо листочки не великі краще залишити цілими).

5. Листя шпинату змішують з грибами і цибулею, перемішують, щоб кожен листочок покрився масляним маринадом. І через хвилину вимикають вогонь.

6. Готовий салат викладають на вибране сервірувальне широке блюдо. Сервірують на стіл гриби гарячими. Приємного апетиту!