Теплий салат з печерицями та листям шпинату може служити як самостійне блюдо у вигляді перекусу, а може бути відмінним доповненням до гарніру.
Інгредієнти
свіжі печериці – 250 гр | |
листя шпинату – 5 шт. | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
масло для заправного соусу (вибирається рослинне) – 1 столова ложка | |
сік лимона – приблизно велика ложка | |
сіль зі спеціями – за смаком |
Ситне салатне блюдо можна приготувати, якщо використовувати для закуски печериці. Для пікантного смаку в заправку додається цибулька. За бажанням, можна додати часник, насіння соняшнику або пряну зелень.
За кулінарної технології печериці будуть обсмажуватися, і оригінальність даної закуски в тому, що вона подається саме з гарячими смаженими грибами, тому і називають цей салат теплим.
Покроковий рецепт
1. Очищені, ретельно промиті гриби нарізати середньої товщини пластинками або скибочками.
2. Печериці обсмажуються до рум’яності з маслом. Потім додаємо сік лимона, солятся гриби, перчатся тільки за смаком.
3. Очищений цибулю нарізають і закидають на сковороду до грибів. Смажиться до прозорості цибулі.
4. Листя шпинату, промиті і добре обсушені, крупно нарізають (якщо листочки не великі краще залишити цілими).
5. Листя шпинату змішують з грибами і цибулею, перемішують, щоб кожен листочок покрився масляним маринадом. І через хвилину вимикають вогонь.
6. Готовий салат викладають на вибране сервірувальне широке блюдо. Сервірують на стіл гриби гарячими. Приємного апетиту!