Вареники вийдуть на славу, якщо замісити тісто для них на мінеральній воді.
Інгредієнти
Борошно – 3 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Цукор – 0,5 ч. л. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Вода мінеральна – 200 мл слабогазована |
Для замісу тесту, призначеного для ліплення домашніх вареників, потрібні стандартні інгредієнти – борошно, яйце, спеції. Тільки ось звичайну воду, яка потрібна для тесту, ми замінимо на мінеральну. Ще в рецепті використовується рослинна олія. Тісто для вареників, замішане на мінеральній воді, виходить еластичним, з ним легко працювати. Вареники з таким тестом не розварюються. Починаємо місити тісто.
Покроковий рецепт
У миску розбиваємо одне куряче яйце. До нього підсипаємо у зазначених кількостях сіль та цукровий пісок.
Далі вливаємо до інгредієнтів в миску рослинне масло.
А тепер додаємо мінеральної води, всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану.
В утворену рідину просіваємо через пару заходів пшеничне борошно.
Відразу починаємо інгредієнти перемішувати, збираючи борошно в грудку.
Продовжуємо місити тісто далі на столі.
Тісто накриваємо рушником і даємо йому «відпочити». За цей час можна приготувати начинку для вареників. Приємного й легкого вам ліплення!