Торт Сметанник

Торт Сметанник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт торта Сметанник з покроковими фотографіями.

Інгредієнти

– – –

Як приготувати Торт Сметанник

Основа коржів – шоколадний і класичний бісквіт, прошарок – сметанний крем.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 180 градусів.
Змішати в одній мисці 2 курячих яйця, 1 банку згущеного молока, 2 чайні ложки розтопленого вершкового масла, погашену в оцті соду. Загалом, всі інгредієнти для тіста (крім какао і борошна). Збити все за допомогою міксера.

Потім додати просіяне борошно вищого сорту, перемішати, щоб не було грудочок (бажано, борошно додавати частинами).

2/3 тіста вилити в змащену вершковим маслом форму. Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, накривши форму зверху пергаментним папером (щоб корж не згорів). Готовність білого коржа перевірити сірником або зубочисткою. Якщо зубочистка суха, корж – готовий, якщо до зубочистці прилипло тісто – продовжуйте випікати корж ще, до готовності. Корж остудити, вийняти з форми (у мене роз’ємна). Форму помити, обсушити, знову змастити вершковим маслом.

У частину тіста додати какао порошок, добре перемішати (якщо тісто дуже густе через доданого какао, можна додати 1-2 столові ложки вершків або молока). У підготовлену, змащену маслом форму вилити шоколадне тісто. Поставити випікати в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин, накривши форму зверху пергаментним папером. Готовність коржа, так само перевірити сірником або зубочисткою (суха дерев’яна паличка «говорить» про готовність коржа). Корж остудити, вийняти з форми.

Приготувати сметанний крем.
Змішати 500 г сметани, 200 г цукру піску. Перемішувати всю масу до зникнення крупинок. Сметанний крем готовий.

Отже, у нас вийшов один товстий білий корж і один коричневий. Білий корж розрізати навпіл. Вийти 3 однакових за розміром і товщині кола. Якщо який-небудь корж здувся, зрізати верхівку, подравняв корж.

Коржі змастити сметанним кремом…

…укладаючи їх один на одного.

Я залила торт шоколадним вершковим кремом (рецепт ганаша тут) і прикрасила сніжинками з білого шоколаду (прикраса тортів з шоколаду тут). Прибрати сметанний торт в холодильник на кілька годин (або на ніч) для повної просочення.

Торт «Сметанник» в розрізі.

Пригощайтеся! Приємного апетиту!