Повітряне картопляне пюре з тушкованою капустою і яловичиною — паличка-виручалочка будь-якої господині: смачне і невибаглива в приготуванні блюдо!
Інгредієнти
Картопля – 4 штуки середнього розміру | |
Капуста – 400 гр. | |
Яловичина – 400 гр. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 головки В моєму випадку четвертинка, так як головка була велика | |
Вершкове масло – 30 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Перець чорний (мелений не) – Кілька горошин | |
Розмарин – За смаком | |
Соняшникова олія – 20 мл | |
Сіль – За смаком | |
Перець мелений – За смаком | |
Молоко – 50 мл |
Ходові інгредієнти, наявні у кожної господині, швидкість приготування, ситність, а головне: це блюдо неможливо зіпсувати!
Покроковий рецепт
Чистимо картоплю, моркву та цибулю.
Моркву нарізаємо кружечками (або половинкою кружечка, як у моєму випадку) завтовшки 3-4 мм (щоб швидко протушилась);
Цибулю ріжемо кубиками;
Капуста в моєму випадку продавалася відразу шаткована, якщо у качані — шаткуємо середнім розміром.
Паралельно з цим ставимо варитися картоплю для пюре: солимо воду і вмикаємо середній вогонь.
Пасеруємо овочі по черзі на середньому вогні і на окремій сковороді: спочатку моркву до стану легкого золотистого відтінку, потім додаємо цибулю. Кілька хвилин обсмажуємо все разом.
Промиваємо яловичину нарізаємо трохи дрібніше, ніж на бефстроганов. Обсмажуємо на сковороді: первинний сік повинен випаруватися, але м’ясо не повинно стати сухим, так як нам його ще тушкувати з капустою.
Де-то до цього часу Ваша картопля повинна бути готова до подальших “процедур”. Перевіряємо готовність бабусиним способом “на ніж”, відключаємо. У своєму випадку для пюре я використовую блендер: в масу з картоплею додаю яйце, молоко кімнатної температури, вершкове масло. (Слідкуйте за консистенцією — важливо не перелити молоко, інакше пюре вийде рідким). Включаємо блендер на режим “збивання тіста” (або просто товчемо картоплю). Наше пюре готове!
Основний секрет повітряного пюре — додавати масло, молоко і яйце поки гарячий картопля, яйце краще додавати останнім, щоб воно не “зварилася” на картоплі.
Сковороду для капусти розігріваємо на середньому вогні, додаємо капусту (не солимо, інакше вона вийде водяниста). Тушкуємо хвилин 10-15. Коли капуста набуде золотистий відтінок (не сухорлявий, а саме золотистий), додаємо яловичину і пасеровані овочі. Тушкуємо все разом під кришкою 7-10 хвилин. Потім додаємо кілька горошин чорного перцю, сіль за смаком, розмарин. Закриваємо кришку, вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися разом зі спеціями. У своєму випадку я додаю ще мелений перець, так як люблю погостріше.