Тушкована курка у власному соку в банку

Тушкована курка у власному соку в банку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Курячі стегна – 800 г
Часник – 3 зубчики
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Перець горошок – 6-8 горошин
Лавровий лист – 3-4 шт
Приправа – за бажанням (будь-яку)
Зелень – на ваш смак

Як приготувати Тушкована курка у власному соку в банку

Курку можна приготувати різними способами: смажити, тушкувати, варити… Але не дивлячись на це ми шукаємо все нові і нові способи її приготування. Я відкрила для себе «тушковану курку в банку». Щоразу, готуючи її цим способом, переконуюся, що курка виходить надзвичайно смачною. М’ясо курки стає надзвичайно м’яким, ніжним і ароматним, якщо додати часничку і лавр. Жоден інший рецепт не дає настільки м’якого м’яса.

Покроковий рецепт

Підготувати часник, нарізати його або розчавити ножем.

Курку вимити, обсушити, розрізати на порційні шматочки. Однак, з мого досвіду, курячі стегна виходять набагато соковитіше і ніжніше. Мабуть там побільше жирку. Приправити курку сіллю, перцем. Сюди ж додати наш часник, лавровий листок, перець горошком, зелень. Все це дасть чарівний аромат курочку!

Укласти все в банку. Банку краще брати 3-х або 2-х літрову. Повинен бути запас між куркою і кришкою. Банку обов’язково накрити жерстяної кришкою, щоб не розприскувався жир і курочка не висохла.

Поставити банку в духову холодний! шафа (тоді банку не лопне). Потім включити його (духова шафа) спочатку градусів на 100, потім, хвилин через5-10 додати до 200С. Тепер про неї можна забути і робити свої справи. Я запікаю 800 гр курячих стегон близько 1 години.
Насолоджуйтесь!