Інгредієнти
Курячі стегна – 800 г | |
Часник – 3 зубчики | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Перець горошок – 6-8 горошин | |
Лавровий лист – 3-4 шт | |
Приправа – за бажанням (будь-яку) | |
Зелень – на ваш смак |
Курку можна приготувати різними способами: смажити, тушкувати, варити… Але не дивлячись на це ми шукаємо все нові і нові способи її приготування. Я відкрила для себе «тушковану курку в банку». Щоразу, готуючи її цим способом, переконуюся, що курка виходить надзвичайно смачною. М’ясо курки стає надзвичайно м’яким, ніжним і ароматним, якщо додати часничку і лавр. Жоден інший рецепт не дає настільки м’якого м’яса.
Покроковий рецепт
Підготувати часник, нарізати його або розчавити ножем.
Курку вимити, обсушити, розрізати на порційні шматочки. Однак, з мого досвіду, курячі стегна виходять набагато соковитіше і ніжніше. Мабуть там побільше жирку. Приправити курку сіллю, перцем. Сюди ж додати наш часник, лавровий листок, перець горошком, зелень. Все це дасть чарівний аромат курочку!
Укласти все в банку. Банку краще брати 3-х або 2-х літрову. Повинен бути запас між куркою і кришкою. Банку обов’язково накрити жерстяної кришкою, щоб не розприскувався жир і курочка не висохла.
Поставити банку в духову холодний! шафа (тоді банку не лопне). Потім включити його (духова шафа) спочатку градусів на 100, потім, хвилин через5-10 додати до 200С. Тепер про неї можна забути і робити свої справи. Я запікаю 800 гр курячих стегон близько 1 години.
Насолоджуйтесь!