Хочете урізноманітнити своє зимове меню? Спробуйте приготувати варення з кабачків і не дивуйтеся, просто спробуйте, вам сподобається!
Інгредієнти
кабачок або цукіні – чотири | |
цукор – 1 кг | |
лимон – 3 штуки | |
вода – півтори склянки | |
свіжий імбир – 40 грам |
Солодкий десерт з кабачкового варення здивує будь-якого гостя. Я теж, спробувавши вперше це варення, тепер готую хоча б пару баночок на зиму.
Покроковий рецепт
1. Очищаємо кабачки і видаляємо насіння, нарізаємо на невеликі кубики.
2. Потім віджимаємо сік з лимонів.
3. Очищаємо імбир від шкірки.
4. Кабачки засипаємо цукром і на одну годину залишаємо просахариться.
5. В зацукровані кабачки підливаємо воду і дві чайних ложки соку надавленного з лимона.
6. Кип’ятимо до тих пір, поки кабачки не стануть прозорими і размякшими – зазвичай це займає хвилин тридцять чи сорок.
7. Потім охолоджуємо.
8. Потім додаємо решту соку лимона і натертий на тертці з великю імбир.
9. Доводимо до кипіння і варимо ще близько десяти або п’ятнадцяти хвилин.
10. Потім розкладаємо джем по стерилізованим банкам, щільно накриваємо поліетиленовими кришками і прибираємо в холодильник на зберігання. Приємного вам апетиту!