Смачне суничне варення можна заготовити на зиму, додаючи в ласощі чайну троянду, а якщо бути точніше, то всього лише пелюстки. Продукт виходить і вітамінний, і ароматний.
Інгредієнти
соковиту суницю – 1,5 кг | |
цукор – 1,8 кг | |
лимонну кислоту – 3/4 маленької ложки | |
очищену воду – 150 мл | |
пелюстки троянди (використовують чайну) – 300 г |
Варення з суниці з пелюстками троянд ідеально підходить для булочок, тостів, для випічки, просто з морозивом або йогуртом. У будь-якому випадку, навіть їсти прямо з банки дуже смачно!
Покроковий рецепт
Процес варіння не складний, але трудомісткий. Акуратно промивають всю суницю, обсушують, видаляючи чашолистки.
Ягоди засипають 0,9 кг цукру (половина від необхідного для ласощі кількості), відставляють приблизно на 8 годин.
Пелюстки промивають у проточній воді, потім обсушують, акуратно розклавши на серветках або паперових рушниках.
Варять окремо сироп з решти цукру і необхідної кількості води (150 мл). Додають в рідину лимонну кислоту з рожевими пелюстками. Суміш кип’ятять.
Викладають суницю в сироп, томят на середньому вогні 5 хвилин. Готову суміш охолоджують, потім знову ставлять на плиту, дають закипіти, проварюють 10 хвилин.
Банки і кришки стерилізують. Гаряче варення з суниці з пелюстками троянд розкладають по ємностях, щільно закривають. До остигання банки перевертають, накривають покривалом.