Вегетаріанський борщ на овочах з селерою

Вегетаріанський борщ на овочах з селерою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дієтичне легке блюдо. Ідеально впишеться в раціон правильного харчування.

Інгредієнти

Буряк – 1-2 штуки
Картопля – 2 бульби
Цибулина – 1 штука
Морква – 1 штука
Капуста – 150 грам
Корінь селери – 50 грам
Помідор – 2 штуки
Оливкова олія – 1 столова ложка
Приправа (овочева) – За смаком
Сіль – За смаком
Перець з лаймом – За смаком
Вода – 2 літри

Як приготувати Вегетаріанський борщ на овочах з селерою

Рецепт допоможе урізноманітнити вегетаріанське меню. Дуже важливо використовувати гарну каструлю з товстим дном і стінками. Овочі беремо середнього розміру, ріжемо крупно, борщ вийде насиченим і шматочки не розваряться.

Покроковий рецепт

Миємо й чистимо овочі. Нарізаємо брусками буряк, морква, селера. Розігріваємо сковороду з товстим дном, додаємо оливкову олію. Починаємо тушити їх.

Ріжемо цибулю, відправляємо його в сковороду до овочів. Перемішуємо, зменшуємо вогонь до середнього.

Нарізаємо великими шматочками помідори, додаємо в сковорідку. Посипаємо засмажку сумішшю перцю з лаймом. Як альтернативу можна використовувати лимонний сік. Це допоможе зберегти колір буряка, борщ вийде яскравим. Закриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.

Беремо каструлю, додаємо воду близько 2 літрів. Солимо. Ставимо на максимальний вогонь, доводимо до кипіння. Одночасно шаткуємо капусту і додаємо в каструлю.

Коли вода з капустою знову закипить, додаємо картоплю. Його ріжемо квадратиками середнього розміру.

Знову чекаємо кипіння. Додаємо зажарку в каструлю. Зменшуємо вогонь до середнього значення. Варимо близько 7-10 хвилин всі разом. За 5 хвилин до вимкнення вогню додаємо вегетаріанську приправу, якщо потрібно, сіль. Після вимкнення вогню даємо настоятися 20 хвилин. Борщ готовий!