Дієтичне легке блюдо. Ідеально впишеться в раціон правильного харчування.
Інгредієнти
Буряк – 1-2 штуки | |
Картопля – 2 бульби | |
Цибулина – 1 штука | |
Морква – 1 штука | |
Капуста – 150 грам | |
Корінь селери – 50 грам | |
Помідор – 2 штуки | |
Оливкова олія – 1 столова ложка | |
Приправа (овочева) – За смаком | |
Сіль – За смаком | |
Перець з лаймом – За смаком | |
Вода – 2 літри |
Рецепт допоможе урізноманітнити вегетаріанське меню. Дуже важливо використовувати гарну каструлю з товстим дном і стінками. Овочі беремо середнього розміру, ріжемо крупно, борщ вийде насиченим і шматочки не розваряться.
Покроковий рецепт
Миємо й чистимо овочі. Нарізаємо брусками буряк, морква, селера. Розігріваємо сковороду з товстим дном, додаємо оливкову олію. Починаємо тушити їх.
Ріжемо цибулю, відправляємо його в сковороду до овочів. Перемішуємо, зменшуємо вогонь до середнього.
Нарізаємо великими шматочками помідори, додаємо в сковорідку. Посипаємо засмажку сумішшю перцю з лаймом. Як альтернативу можна використовувати лимонний сік. Це допоможе зберегти колір буряка, борщ вийде яскравим. Закриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
Беремо каструлю, додаємо воду близько 2 літрів. Солимо. Ставимо на максимальний вогонь, доводимо до кипіння. Одночасно шаткуємо капусту і додаємо в каструлю.
Коли вода з капустою знову закипить, додаємо картоплю. Його ріжемо квадратиками середнього розміру.
Знову чекаємо кипіння. Додаємо зажарку в каструлю. Зменшуємо вогонь до середнього значення. Варимо близько 7-10 хвилин всі разом. За 5 хвилин до вимкнення вогню додаємо вегетаріанську приправу, якщо потрібно, сіль. Після вимкнення вогню даємо настоятися 20 хвилин. Борщ готовий!