Простий рецепт домашнього вінегрету. Смаковий тон популярного салату задають консервовані мариновані кабачки (молоді плоди).
Інгредієнти
Картопля – 2 штуки | |
Морква – 1 штука | |
Буряк – 1 штука | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Кабачки – 100 гр консервовані, солоні | |
Сіль – за смаком | |
Суміш перців – за смаком | |
Олія – за смаком | |
Цибуля зелена – 5-6 пір’я |
Є безліч способів приготувати смачний вінегрет. Цей салат і донині користується популярністю у любителів простих і економічних страв. Принцип приготування вінегрету один: варені коренеплоди – морква, картопля, буряк – подрібнюються і доповнюються солоними або маринованими інгредієнтами. Це можуть бути солоні огірочки, капуста. У нашому рецепті ми вирішили урізноманітнити склад вінегрету солоними кабачками. Багато господині заготовлює молоді кабачки на зиму, саме час використовувати їх для вінегрету.
Покроковий рецепт
Для вінегрету заздалегідь відварюємо картопляні бульби, буряк і моркву. Овочі перед термічною обробкою промиваємо. Варимо в злегка присоленной воді. Відварені інгредієнти остуджуємо, очищаємо. Нарізаємо картоплю, моркву і буряк у формі кубиків. Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо. Нарізку з інгредієнтів переправляємо в миску.
Відкриваємо баночку солоних молодих кабачків. Нарізаємо їх за аналогією з попередніми інгредієнтами, тобто кубиками. Додаємо кабачки в миску.
В якості заправки беремо рослинне масло. у нашому випадку воно – соняшникова. Не забуваємо трохи посолити і приправити сумішшю перчиком.
Ложкою перемішуємо інгредієнти вінегрету.
Ось і все – наш домашній вінегрет з кабачками готовий. Перед подачею присипаємо вінегрет порубаним зеленою цибулею. Приємного апетиту!