Відмінна заміна звичним котлет і тефтелі – їжачки з рисом. Страва сподобається і дорослому чоловікові і маленькій дитині. Їсти їх можна без гарніру, оскільки в складі досить багато рису.
Інгредієнти
М’якоть яловичини – 600 гр. | |
Свиняче сало – 150 гр. | |
Цибуля – 1 головка | |
Рис – 2/3 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Картопляний крохмаль – 2 ст. л. | |
Рослинне масло – для смаження | |
Яйце куряче – 1 шт. |
Фарш потрібно робити із суміші яловичини і жирної свинини, тоді вироби виходять соковитими і м’якими. Обов’язково потрібно додати цибулю. Рис можна використовувати будь, круглий, довгий, пропарений і т. д.
Покроковий рецепт
Яловичину, сало і цибулю порізати на шматочки і пропустити через м’ясорубку. Замісити фарш.
М’ясний фарш посолити і поперчити за смаком. Додати крохмаль. Покласти промитий сирий рис і все ретельно перемішати.
Розбити яйце і ще раз перемішати.
З отриманого м’якого фаршу зліпити кульки, розміром трохи більше тенісного м’ячика.
У сковороду влити трохи олії, поставити на плиту. У розігріту олію покласти їжачки і обсмажити 3-5 хвилин, постійно перевертаючи.
Влити близько 1 склянки води (або бульйону), накрити кришкою і тушкувати на помірному вогні протягом 20 хвилин. Необхідно періодично відкривати кришку і за необхідності підливати рідина.
Готові їжачки можна їсти з овочевим салатом або нарізкою, з соусом, майонезом або кетчупом.