Їжачки з яловичини з рисом

Їжачки з рисом, з яловичини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінна заміна звичним котлет і тефтелі – їжачки з рисом. Страва сподобається і дорослому чоловікові і маленькій дитині. Їсти їх можна без гарніру, оскільки в складі досить багато рису.

Інгредієнти

М’якоть яловичини – 600 гр.
Свиняче сало – 150 гр.
Цибуля – 1 головка
Рис – 2/3 склянки
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Картопляний крохмаль – 2 ст. л.
Рослинне масло – для смаження
Яйце куряче – 1 шт.

Як приготувати Їжачки з яловичини з рисом

Фарш потрібно робити із суміші яловичини і жирної свинини, тоді вироби виходять соковитими і м’якими. Обов’язково потрібно додати цибулю. Рис можна використовувати будь, круглий, довгий, пропарений і т. д.

Покроковий рецепт


Яловичину, сало і цибулю порізати на шматочки і пропустити через м’ясорубку. Замісити фарш.

М’ясний фарш посолити і поперчити за смаком. Додати крохмаль. Покласти промитий сирий рис і все ретельно перемішати.

Розбити яйце і ще раз перемішати.

З отриманого м’якого фаршу зліпити кульки, розміром трохи більше тенісного м’ячика.


У сковороду влити трохи олії, поставити на плиту. У розігріту олію покласти їжачки і обсмажити 3-5 хвилин, постійно перевертаючи.


Влити близько 1 склянки води (або бульйону), накрити кришкою і тушкувати на помірному вогні протягом 20 хвилин. Необхідно періодично відкривати кришку і за необхідності підливати рідина.


Готові їжачки можна їсти з овочевим салатом або нарізкою, з соусом, майонезом або кетчупом.