Заправка для борщу на зиму – ідеальне рішення для зайнятих господинь. Варто лише відварити бульйон з м’ясом, закинути картоплі, капусти і приготовану заправку для борщу – супец готовий!
Інгредієнти
помідори – 1 кг спілі, червоні (можна рожеві) | |
перець солодкий – 700 г | |
морква – 500 г | |
бурак столовий (буряк) – 1 кг | |
цибуля – 500 г | |
цукор – 100 г | |
рослинне масло – 250 г | |
оцет столовий – 1 склянка (200 г) | |
сіль, перець мелений – за смаком |
Дуже часто часу на приготування страв просто не вистачає, адже у кожного з нас є багато повсякденних турбот. Також взимку овочі в магазинах все одно трохи дорожче, ніж влітку, тому ви заощадите ваші гроші. На приготування борщу в середньому сягає 45 – 50 хвилин. Сьогодні розповім вам як заощадити ваш час при приготуванні. Рецепт цієї заправки дуже популярний. Адже в ній є все що потрібно. Вам потрібно всього лише закип’ятити воду, покласти туди картоплю і капусту і все, все інше ви знайдете в цій чудовій заправці. Вона порадує як самих зайнятих господинь, так і для домогосподарок. Інгредієнти практично такі ж, як і коли ви готуєте борщ зі свіжих продуктів, але ці вже законсервовані в банку.
Покроковий рецепт
Що ж, давайте перейдемо до приготування заправки. Для початку візьмемо помідори, вимиємо їх під проточною водою і перемелюємо в томат за допомогою м’ясорубки (блендер не дасть той результат). Не забудьте обов’язково вирізати зелену плодоніжку з овочів.
Потім беремо солодкий перець, також можна використовувати ротонду, очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо мимовільної, невеликою соломкою. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими півкільцями, злегка обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі.
Моркву очищаємо і шаткуємо тоненькою соломкою і також злегка обсмажуємо на рослинному маслі, але вже в іншій сковороді. Потім беремо бурак (буряк), очищаємо і натираємо його на крупній тертці.
Беремо емальовану каструлю, викладаємо туди наші овочі в такій послідовності. Спочатку виливаємо томат і даємо йому закипіти, після кидаємо бурак, ретельно перемішуємо і чекаємо закипання, після ложем в каструлю обсмажені моркву і цибулю і наостанок солодкий перець. Чекаємо поки все це закипить, додаємо цукор і перець, солимо за смаком. Порада краще не досолити заправку, ніж пересолити. Нехай покипить хвилин 10 і додаємо оцет, після нехай прокипить ще хвилин 5 з оцтом.
Обов’язково влаштовувати заправку потрібно тільки в стерилізовані банки. Тому перед приготуванням заправки спочатку добре стерилізуйте банки і кришки, щоб тара у вас була вже готова.
Готову заправку розсипаємо по банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо на дві доби. Після даної процедури можете сміливо відправляти заправку в льох.
Цей рецепт набагато спростить вам приготування борщу. Борщ буде насичено червоного кольору з приємним ароматом і смаком. Ваші рідні і близькі будуть в захваті, і ви в черговий раз зможете показати всім свої кулінарні здібності. До речі кажучи, борщ з такою заправкою не відрізнити від борщу, приготованого безпосередньо зі свіжих овочів. Сподіваюся, цей рецепт доведеться вам за смаком. Приємного вам апетиту.